^^Tubifeks Kurt^^

CHNSVRÇevrim Dışı

İl: Bursa
CHNSVRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2009 01:38
 Merhaba bende sp var hafta 1 kez Tubifeks (kurt) vermeyi düşünüyorum,hem üreme hem beslenme amaçlı(sizce uygunmudur.?) Ama sağlık sorunlarından korktuğum için hiç canlı yem vermeden aynı işlevi görecek hazır kuru yem düşündüm,eğer varsa bu yemleri isim olarak belirtirseniz sevinirim.teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cihat ArslanÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Istanbul
Cihat ArslanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2009 01:40

Üreme açısından kurt vermenize gerek yok. Kuru yemle de yavru alabilirsiniz.

kadir_7Çevrim Dışı

Özel Üye
kadir_7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2009 11:25
Tubifeks hiç kullanmadım ama forumdan takip ettiğim kadarıyla, bu kurtların hijyenik olmayan ortamlardan elde edildiğini ve balıklar açısından tehlikeli olduğunu biliyorum. Dikkat edin derim.

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Ankara
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2009 11:26

Tubifex yerine kurutulmuş konserve kan kurdu verebilirsiniz.

CaN_BaKıRÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Izmir
CaN_BaKıRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2009 13:08
Sarı prenses omnivor beslenen bir balıktır.. Yani hem hayvansal hem bitkisel beslenir... Bu denli hayvansal protein yüklenmenize gerek yok.. Onun yerine kaliteli markaların "spirulina pallets" yemlerini alın daha iyi.. Tubifex verip balığın sıhhati açısından riske gireceğinize bitkisel protein yüklemesi yapın ;) CaN_BaKıR2009-10-23 13:08:59

djerkannnÇevrim Dışı

İl: Karabük
djerkannnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2009 19:08
Ben tubifeks veriyorum çok büyük iştahla yiyorlar.hepsine ayrı ayrı bölüm yapıştırıyorum birbuçuk ay oldu balıklarımda hiç bir hastalık yada ölüm olmadı.aksine şişmanladılar.karınları hep şiş.kabız değil.

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Ankara
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2009 19:28
Erkan bey biz kesin olacak diye demiyoruz riski olduğunu söylüyoruz. Sizde olmadı diye başkasında olmıyacak anlamına gelmes.

CaN_BaKıRÇevrim Dışı

Özel Üye
CaN_BaKıRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2009 02:38
İyide tubifexi yapıştırmak için kurusunu vermek lazım. Biz kurusundan bahsetmiyoruz ki canlısından bahsediyoruz...

Bu arada karın şişliği illede kabızlık değildir. İç parazitten, bağırsak enfeksiyonundan dolayıda şişlik olur...

a-candemirÇevrim Dışı

Özel Üye
a-candemirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2009 09:22
[QUOTE=djerkannn]Ben tubifeks veriyorum çok büyük iştahla yiyorlar.hepsine ayrı ayrı bölüm yapıştırıyorum birbuçuk ay oldu balıklarımda hiç bir hastalık yada ölüm olmadı.aksine şişmanladılar.karınları hep şiş.kabız değil.[/QUOTE]
Balıkların şişmanlaması iyi birşey deyildir.Şöyleki , şişmanlayan ve yağlanan balığın cinsel ve sosyal yönden performansı düşer.Canlı yemi haftada en fazla 2 kere vermeli bence, diyer günler bitkisel ağırlıklı besleme yapılmalı.

djerkannnÇevrim Dışı

İl: Karabük
djerkannnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2009 16:05
Benim balıklarımdaki şişmanlık hastalıktan değil yumurtadanmış bugün 2dişi 1demasoni 1de sp ağızları dolu.hemen ayırdım.balıklarımın performansları düşmesin diyede hemen kusturup kuluçka makinesine koydum.

CaN_BaKıRÇevrim Dışı

Özel Üye
CaN_BaKıRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2009 22:35
[QUOTE=djerkannn]balıklarımın performansları düşmesin diyede hemen kusturup kuluçka makinesine koydum.[/QUOTE]

Performans derken?

Bunlar makina değil seri üretime bağlamayın hayvanları... Bırakın kendi haline.. Tamam bir süre sonra kusturulmasına karşı değilim ama hayvana o duyguyuda biraz yaşatın.. Yavrular anne ağzında oluşsun.. Bu kadar erken kusturulmaz bir hayvan... Üreticiler bile en az 8 gün annenin yavruları ağzında tutmasına izin verirken bir hobici bu şekilde davranmamalı... Iste%20Bu